Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Történet
FAQ
Board FAQ

Karakterek
NPCk
Tulajdonságok
Szakértelmek

Játékmenet
Harcrendszer
LWA
Küldetések
Tárgykombók

Háttérinfók
Értékelések
Előzetes
Interjuk
Development Diary
Letöltések
Galéria

The Fall - TörténetHát így történt...

A 2062-es évben:
Az emberi természet feletti irányítás, befolyás egyre jobban megszűnt, ahogy az élő, lélegző lényeket keresztezni kezdték a technológiailag megerősített kreatúrákkal. A gyors tudományos fejlődés, és a kutatásokban elért jelentős áttörések hétköznapivá váltak, s nem igazán maradt létalapja annak, hogy az emberiség erkölcsi világképét, és felfogását kritika érje. Az első emberi klónok felnőttek, és a genetikai módosításnak köszönhetően a rák szinte minden típusa eltűnt. Az olyan hatalmas technológiai előrelépéseket, mint például a Mars kolonizálásának gondolata egykedvűen fogadta az emberiség. Az emberi faj teljesen hozzászokott ahhoz a gondolathoz, hogy saját evolúcójának, a forradalmi változásoknak ő maga a hajtóereje. Senki sem gondolta, hogy az új világ meghódítását célzó vállalkozás a régi világ bukásának előfutára lesz.

2062. január 21.:
A NASA fellebbenti a fátylat a Mars kolonizálási terveiről, hat terraformáló építésének bejelentésével. Ezeknek a kolosszális gépeknek az a célja, hogy lakhatóvá varázsolják a vörös bolygót, azáltal, hogy szén-dioxidot pumpálnak nagy sebességgel a légkörbe. A NASA sosem gondolta volna, hogy a project sorsa már a kezdetektől fogva kudarca ítéltetett és hogy a Mars lakhatóvá tételét célzó ambíció Damoklész kardjaként lóg e jövőbemutató technológiát kidolgozó briliáns tudósok feje felett.

2062. október 2.:
11 nappal a hat terraformáló berendezést Marsra szállító Armstrong 1 startja előtt sokkoló hír tűnt fel a hírügynökségek kijelzőin: egy szélsőséges szekta megszerezte a gépek feletti irányítást. Cyber terrorizmussal és tömegpusztító eszközökkel fenyegetőzve sikeresen átjutottak a NASA biztonsági rendszerén s most az egész világ az ő kegyükben bízhat. A diplomaták lélegzetvisszafojtva hallgatják a terroristák fenyegetőzését, miszerint még itt, a Földön beindítják a berendezéseket..

Valószínűleg a szekte minden politikai követelését teljesítették volna, hiszen erre adta magát a helyzet. De valamilyen érthetetlen okból a terraformálók még a tárgyalások alatt hatalmas mennyiségű szén-dioxidot pumpáltak az atmoszférába. Lehet, hogy csak valami technikai hiba történt, lehet, hogy a szekta vezetői unták meg a dolgot, s úgy gondolták túl sok a beszéd, de annál jóval kevesebb dolog történik. Ennek már nincs igazán jelentősége, mivel a következmények azok, amivel most a civilizációnak szembe kell néznie. Nem sokkal a katasztrófa után a terroristákat eliminálták, a terraformálókat felfedezték, bár már annyi szén-dioxid került a légkörbe, hogy évszázadokba is beletelhet, míg a Föld atmoszférája ismét helyreáll. A szakértők kezdetben még úgy becsülték, hogy a globális hőmérséklet 4 fokkal fog emelkedni.. ezzel szemben a végleges adat 10,5 fokos növekedés lett.

Elképzelhetetlen erejű hurrikánok törölték el a legnagyobb városokat, és a pólusokon megolvadt jégtakarók miatt özönvíz árasztotta el a kontinenseket. Újfajta járványok vonták árnyékba a glóbuszt, akár egy sötét, fekete köpeny. A túlélők hirtelen abban a helyzetben találták magukat, hogy egymással harcolnak az utolsó tiszta ivóvíz forrásokért.
Napjainkban, 21 évvel később..
az emberiség a száraz porviharok korát éli. Az anyatermészet még mindig őrjöngő bosszúhadjáratát folytatja, hurrikán-erejű égető forró szelekkel korbácsolja a fonnyadtra aszalódott földet. Az ekoszisztéma teljesen felborult, a tiszta ennivalót és vizet már alig találni a bolygón. A homok maradt az egyetlen anyag, ami bőségesen rendelkezésre áll. Az embereket arra ítélték, hogy egy szikár, kopár földön éljenek, ami szemtanúja örökös félelmeiknek és haláluknak. Sokan azt mondják, hiábavaló abban reménykedni, hogy valahol még megtalálható a bőség, és boldogulás, valahol ott, az évtizedekkel ezelőtt sárhegyekkel eltemetett vidéken.. Ugyanakkor hírek szólnak egy új kormány felemelkedéséről, s egy ember elnöki kinevezéséről valahol Amerika délnyugati részében. Végre úgy tűnik, látszik az alagút vége..


És mi történt Veled..

Gyermekként szemtanúja voltál a 2062-es katasztrófának. A boldog időkre vonatkozó emlékeid a legjobb esetben is erőtlennek tekinthetők. A családod azon kevés túlélők közé tartozott, akik képesek voltak új életet, életformát kialakítani a katasztrófa után, de ez a törékeny jószerencse is csakhamar nyomorúságba fordult. Míg a Pusztulatban (Wasteland) időztél, a helyi bandák egyike megtámadta falutokat. Visszatértedkor csak hamut és romokat találtál.. és halált. Négy hosszú napba telt, míg eltemetted a halottakat, beleértve anyád, és nővéred, Aniet is. Apád teste nem volt a holttestek között, de nem tudod, hogy hol van, vagy hogy egyáltalán túlélte-e a történteket.

Ettől kezdve egyetlen cél lebegett a szemed előtt, Bosszú! Nem tudod, holt találhatod azokat a kegyetlen barbárokat, akik legyilkolták családodat, és azt sem, hogyan küzdesz meg velük, de kétség sincs benned, hogy bosszút kell állni családod és barátaid elvesztéséért. Nem lesz egyszerű dolgod, mivel csak magadra számíthatsz, s bandák uralják a környező vidéket.

Nem is olyan régóta történeteket hallasz egy új kormányról, amely valahol délnyugatra formálódik.. Sőt, még arról is beszélnek, hogy valami fickó Elnöknek nevezi magát! Állítólag zsoldos hadsereget próbál felállítani, hogy biztosítsa és fenntartsa a régióban a rendet és stabilitást. Hirtelen úgy tűnik, hogy a sors végül melléd szegődött. Az új kormány zsoldoshadseregének tagjaként szembeszállhatsz a helyi bandákkal, és talán még azokat a gyilkosokat is megtalálod, akik megölték a családodat.

A bosszú gondolata cselekvésre késztet, s végül egy reggel ott találod magad az új kormányzat kapujában..

Az eredeti Silver Style ángélusul..

(Vissza)

Fordította / írta: Kwish
2004.02.25.