Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci

Világ
Mitológia
Gothic I
Gothic II
Területek
Csoportok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Így készült

Területek

MYRTANA

Myrtana
1024 x 768
A Középső Birodalom, avagy a Régi Birodalom, volt az első igazi királyság, még jóval azelőtt, hogy II. Rhobar meghódította volna a Myrtana tenger körüli királyságokat. A hatalmas síkságokat a sűrű erdőkkel és termékeny mezőkkel Északról Nordmar jeges mezői és hatalmas hegyek határolják. Délen a királyság Varant sivatagos földjével szomszédos, melyet a Hashisminek laknak. A főváros - mely egyben Myrthana egyik legnagyobb települése is - a birodalom keleti partján található. Számos kisebb város, falu és farm veszi körül, melyek ellátják a várost és a birodalmat mindennel, amire csak szüksége van.
Pillanatnyilag az orkok a birodalom déli területeinek meghódításával foglalkoznak, s vas kézzel alakítják a megszerzett területeket igényeiknek megfelelően.
A hatalmi pozícióban levő emberek mindegyikét megölték a birodalomban. Számos embert rabszolgasorba taszítottak, s titokzatos és rejtélyes ásatásoknál dolgoztatják őket. A legtöbb ember számára még mindig engedélyezik a napi munkájuk elvégzését. Az orkok a már meglévő településeket és farmokat használják az élelmiszertermelésre, a nyersanyagok kitermelésére, s minden másra, amire csak szükségük van.
Természetesen azért néhány dolog megváltozott az orkok irányítása alatt. Mások viszont nem. Az adók most már nem a királyt, hanem az ork kormányzókat gazdagítják. Az orkokat nem igazán érdekli az arany, annál inkább az árucikkek és a nyersanyagok. S mint sok ember esetében is, a praktikus dolgoknak nagyobb értékük van a nehéz időkben, mint az aranynak.
A gladiátorokon és a rabszolgavadászokon kívül az embereknek tilos fegyvert viselniük. Bárkit, aki nem engedelmeskedik egy ork lord parancsának, azonnal kivégeznek. Csak azokat kezelik valamiféle tisztelettel, akik már bizonyítottak a csatamezőn.
Az öreg királyságban már csak a kószák, a vadászok és a királyi sereg néhány megmenekült katonája szabad. Ezek a lázadó csapatok menedéket leltek a környéken található barlangokban. A régi királyság katonái elsődlegesen karddal és pajzzsal harcolnak, míg a vadászok kiváló íjászok.


NORDMAR

Nordmar
1024 x 768
Nordmar északon található hegyvidéki terület, amit hó és jég borít, s ahol az orkok csak igen nagy nehézségekkel tudták megvetni a lábukat. Néhány embert sikerült rabszolgasorba vetniük, és arra kényszerítették őket, hogy a bányákban dolgozzanak, de észak kemény, vad lakói - kiket gyakran barbároknak hívnak - ellenálló csoportokat alakítottak, melyeket ork vadászoknak, vagy ork-irtóknak neveznek.
Még távolabbra Északon már csak óriási gleccsereket találni, s a vidékről azt mondják, hogy eredetileg ez volt az orkok szülőföldje. Innen vonultak háborúba, s itt, a hegyek között vannak még családjaik, melyek feltehetőleg arra várnak, hogy a férfiak visszatérjenek a Dél gazdagságával megrakottan.
Nordmarban csak néhány ork tábor található. A fő sereg egyszerűen nem is foglalkozott az ork-irtók kisebb településeivel, mikor megindult hódító útjára. Természetesen az ork-irtók úgy vélik, hogy orkok végre észhez tértek és elmenekültek előlük.
Bár a birodalom megmaradt lakosai és Nordmar népe egyaránt közös ellenségnek tekinti az orkokat, mégis, a régi birodalomból érkezett idegeneket nem látják különösebben szívesen, mert Nordmart elfoglalták II. Rhobar király seregei még a nagy Ork Háború előtt.


VARANT

Varant
1024 x 768
Forró és száraz - a legtöbb sivatag ilyen, és ez alól a Myrtana déli részén található sivatag sem kivétel. De az élet ott van mindenütt, akár emberi, akár valamilyen más formában. A Hashishinek törzse portyázik ezen a vidéken, valamint nomádok kis csoportjai is, akik szembeszálltak az ellenséges környezettel, s odakint élnek a sivatagban.
Nyugatra a sivatag utat ad a hegyeknek, míg északon átveszi helyét a régi királyság sztyeppéje és füves területei. Délen a viharos tenger hullámai alkotnak természetes határt. Varant fővárosa ennek a partján fekszik.

Forrás: Manual, WorldofGothic

Fordította / írta: Kwish
2006.11.05.