Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Áttekintés
Jellemzők

Játékvilág
Háttér
Ellenfelek
Attunements
Felszerelés

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék

KULT - Fegyverek és páncélok


Az Eretnek Királyságok múltjában számos erőszakos háború, lázadás és brutális zsarnokság előfordult, melyek eredményeképp hatalmas arzenál jött létre a modernebb és ősi fegyverekből, páncélokból, felszerelésekből. A túlélés az Eretnek Királyságokban azt jelenti, hogy valaki mindig fegyvert hord magánál, s ez a fegyverek és páncélok hivatalos és nem hivatalos kereskedelmének széleskörű elterjedéséhez vezetett.

Az alábbiakban néhány felszerelési tárgy rövid bemutatása következik.

GYORS FEGYVEREK - ezek kínálják a legjobb támadási gyakoriságot - pusztító erejűek az olyan ellenfelek ellen, akiknek nincs páncéljuk, vagy gyenge páncélzattal rendelkeznek. Egy példa ezekre.

Punch Knife (Lyukasztó penge)
Háromszög-alakú pengével rendelkező tőr, melyet a páncélok gyenge pontjai ellen terveztek. A hasonló stílusban készült lándzsák a Császári Rend ideje alatt a Légiók frontvonalainak fegyverei voltak. A lándzsahegyek kovácsolása során a hagyományok szerint a víz esszenciáját adták a fegyverhez.NORMÁL FEGYVEREK - ezek a fegyverek kínálják a sebzés és a sebesség megfelelő egyensúlyát. Az ilyen típusú fegyver a legjobb választás, ha a karakter pajzsot is akar használni. Néhány példa:

Axe of Garulian Legions (A Garuliai Légiók csatabárdja)
Az Istencsászár ezt a csatabárdot ajándékozta a Garuliai Légiók felelős tábornokának, hogy kifejezze a hadvezér légiók feletti abszolút hatalmát. Megfizethetetlen ereklye, ugyanakkor egy igen jó minőségű fegyver is, amely bármely harcos fegyvertárában értékes darab.
Garulian Centurion’s Sword (A Garuliai centuriók kardja)
Egy régóta halott garuliai százados kardja. Eltekintve a korától még mindig kiváló fegyver maradt, és nagyon sok olyan gyűjtő van, aki szép kis summát adna egy ilyen állapotban levő fegyverért.NEHÉZ FEGYVEREK (KÉTKEZES - ezek a leglassabb fegyverek, támadási gyakoriságuk a legalacsonyabb, de a legmagasabb sebzéssel bírnak. A nehézpáncélzattal felszerelt ellenfelek ellen érdemes használni. Néhány példa:

Spiked Club (Tüskés bunkó)
A tüskés bunkó része a Sura hagyományoknak. Bár csak a legszegényebb sura zsoldosok hordanak ilyen fegyvert, a száműzött surák azt használják, ami épp a kezük ügyébe akad, így az ilyen fegyverek nagy részét is még forgalomban tartják.
Imperial Glaive (Birodalmi szeldelőnyárs)
A Cornweth szeldelőnyárs a szálfegyverekből született. Bár e fegyverek közül nagyok sok már több mint háromszáz éves, még mindig kiváló minőségűek és még mindig használhatóak. Ez az egyik legjobb szálfegyver, melyet katonai szolgálatra készítettek.TÁVOLSÁGI FEGYVEREK (KÉTKEZES) - sebességük megegyezik a normál fegyverekével, de mindkét kéz szükséges a használatukhoz, s olyan nyílveszőket lő ki, melyek távolról sebzik meg a célpontot. Egy példa ezekre:

Sura Firebow (Sura tűzíj)
Démoncsontból faragott sura csontíj melyet a tűz esszenciájával ötvöztek. Rendkívül ritka fegyver.PÁNCÉLZATOK
A páncélzatok darabonként állnak össze, egy teljes készlet magába foglalja a sisakot, a testpáncélt (vagy mellvértet), kézvédőket (mindkét kézre), és a páncélozott lábvédőket. Két alaptípusa van.

KÖNNYŰ PÁNCÉLZAT - alapvető védelmet nyújtanak csak, és viselésük nem befolyásolja (rontja) a támadás sebességét. Egy példa:

Brigandine Jerkin (Útonálló páncélzat)
Ezt a típusú páncélt nagy előszeretettel használják a banditák, mert meglehetősen hatékony erőforrás kihasználást jelent, és technikailag is egyszerű használata.

NEHÉZ PÁNCÉLZAT - nagyobb védelmet ad, de sokkal jobban lelassítja a támadási sebességet. Egy példa:

Chainmail Shirt (Láncing)
Jó minőségű láncing, melyet feltehetőleg 250 évvel ezelőtt készítettek Garuliában egy nemes család részére. A súlya könnyű, ám mégis szilárd és erős, manapság már csak néhány páncélkészítő mester él, aki képes lenne ilyen minőséget készíteni.


PAJZSOK
A pajzsok szintén befolyásolják a támadás gyakoriságát. Három méretűek lehetnek, kicsi, közepes és nagy - és minél nagyobb a pajzs, annál lassabb lesz a támadás, ugyanakkor javul a blokkolás esélye. Nem használhatsz pajzsot, ha nehéz fegyverzetet, nehéz fókuszt, vagy távolsági fegyvert használsz. Példa egy közepes pajzsra.

Imperial Sura Buckler (Birodalmi sura tányérpajzs)
Ezt a kisebb pajzsot egy vadkan koponyájából készítették el, amit aztán acéllal vontak be. Csak egyetlen egyet készítettek belőle, mint a Sura klánok ajándékát I. Koreth Istencsászár számára a Garulian Birodalom idején, még a Theokrata zsarnokságát megelőzően.


EGYÉB FELSZERELÉSI TÁRGYAK
Bármikor felszerelheted magad egyéb dolgokkal is, mint például nyaklánc, amulett, köpeny, csizma és (legfeljebb) két gyűrű. Ezek a tárgyak magukban nem jelentenek semmilyen előnyt, de kapcsolódhat hozzájuk valamilyen hangolás is, amellyel teljesítményedet feljavíthatod. Mindezek mellett ha nem használsz pajzsot (például, mert olyan hangolással bírsz, amely nem működik, ha pajzs is van a kezedbe), akkor az így felszabaduló kezedbe egy lámpást is foghatsz (Nekem lámpást adott a kezembe az Úr, Pesten..), amivel még több fényt teremthetsz magadnak.
Néhány példa az egyéb tárgyakra.

Amethyst (Ametiszt)
Lilás színű átlátszó kristályos drágakő, melyért elég jó árat adnak a piacon. Az Arriviste Ház pecsétgyűrűibe ilyen követ tesznek.

Demonskin Boots (Démonbőr csizma)
Higanydémon irhájából cserzett bőrcsizmák, nevezetesek ruganyosságukról és tartósságukról.
Eye Ring (Szem gyűrű)
Ezeken a gyűrűkön a szem a világ kígyó szimbóluma, s a föld esszenciájának hordozói.
Taymurian Healing Totem (Taymuriai gyógyító totem)
A taymuriai sámánok gyógyító erejével feltöltött holmik. Ezek a totemek rendelkeznek azzal az erős képességgel, hogy begyógyítják a sebeket, de épp úgy, ahogy sok ilyen más varázstárgy, ez rendelkezik végtelen töltéssel.


Forrás: Hivatalos oldal


(Vissza)


Fordította / írta: Kwish
2004.09.24.