Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Áttekintés
Jellemzők

Játékvilág
Háttér
Ellenfelek
Attunements
Felszerelés

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék

KULT - Történet


Milyen történelmi események alakították a játék hátterét? Hogyan jöttek létre az Eretnek Királyságok? Történelmi kérdések, és válaszok...


Az első lázadás és az Ereklyetartóért folyó Kereszteshadjárat

Közel három évszázaddal ezelőtt IV. Koreth Istencsászárnő uralma alatt Corwenth provincia lakosai erőfeszítéseket tettek függetlenségük elnyerésére. Az adózás és a vallási elnyomás ötvözete ösztönzést adott néhány opportunista Hadúrnak arra, hogy félredobja a Garulian Birodalom szabályait. Corwenth Hadurainak meglehetősen kelletlen szövetsége végül lázadáshoz vezetett, és az északi oldalról a Sundered Shield hegyvonulattól védett Corwenth képes volt elhárítani a császári erők több támadását is.

Mindaddig míg Kyallisar, a Sundered Shield hegység egyetlen járható ösvényét védő erődítmény állt Corwenth legyőzhetetlennek tűnt. De Kyalissar Hadura a hatalom csábító erejétől elvakultan hitszegő módon véget vetett a szövetségnek, mikor megnyitotta az átjárót a Császári Légiók előtt. Koreth IV megparancsolta Sura szövetségeseinek, az északnyugati pusztulat hatalmas harci szörnyetegeinek, hogy fosszák ki Kyallisart, s hogy végezzék ki a város Hadurát - hiszen aki egyszer áruló volt, az mindig is áruló marad.

Klikk!

A lázadás hatalmas veszteségeket szenvedett el a hitszegés napvilágra kerülésével, és a túlélő Hadurak visszavonultak Arken városába, a legendás Istenölő Arkor szülőhelyére, akiről azt mondják, hogy megölte a Föld Istenét. A helyzet már reménytelennek látszott, mikor a Garulian Légiók (a rettegett Sura rohamcsapatok kíséretében) felsorakoztak Arken ostromára. Hónapokkal később elfogyott az élelem, és a Garulian csapatok elzárták a folyó útját, kiszárítva ezzel Arken városának kútjait. A tél közeledtével a vereség elkerülhetetlenné vált.

A legsötétebb órában egy rettegett és eltorzult, önmagát Taryn Arkornak nevező ember kereste fel a Corwenth szövetség túlélő vezetőit, és alkut ajánlott nekik. Ha a szövetség támogatásul mellé állítja legerősebb bajnokait és hőseit, akkor betörhetnek az Ereklyetár, amely az Isteni Császár és Császárné legerősebb ereklyéinek tára, s megszerezhetik az Istenölőt (Godslayer), azt a kardot, melyet a legendás Arkor használt, mikor megölte a Föld Istenét. Ennek a pengének a segítségével sikerülhet Corwenth felszabadítása.


Klikk!
Az Ereklyetár Keresztes Hadjárata egy olyan hősi küldetés volt, melyről még ma is dalok regélnek. Taryn ígéretéhez híven cselekedett, de ahogy a hősök közelítettek céljuk eléréséhez felfedte igazi szándékát azzal, hogy társai pusztulását okozta. Csak egy Mara Valkarinnak nevezett mágus menekült meg - ki menekülése közben bosszút esküdött. Az Istenölővel felfegyverkezett Taryn hihetetlen hatalmat szerzett magának - s kiderült, hogy titkolta igazi örökségét. Nem csak egyszerűen Arkor vérvonalába tartozott, ő maga volt Arkor tiszta örököse - Arkor fiának és lányának belterjes gyermekei vezettek hozzá generációkon keresztül. Korábban olyan gyenge volt, hogy szinte állni sem tudott segítség nélkül, míg az Istenölővel a kezében ő lett az Istenölő Arkor megtestesülése - szenvedélyes és szörnyűséges. Hatalmával felruházva lemészárolta a Császárnőt, önmagát Theokratának nevezte ki, s halált ígért mindazoknak, akik nem engedelmeskedtek neki. Az Istenölő teljes erejével felruházott Taryn szinte legyőzhetetlen volt.

Mindeközben Arkennél az ostromló légiókat is elérte a Garulian Citadellában lezajlott forradalom híre. Megrémülve attól, hogy Taryn majd mit tesz velük a hadrend, a katonai fegyelem felbomlott és a légiósok lázongani kezdtek. Az ebből származó vérontásban a dezertáló katonák kifosztották Arkent, minden értékesnek tekinthető holmit zsákmánynak tekintettek, s mérhetetlen károkat okoztak az ősi városban. Tarynt rendkívüli módon feldühítette ez az ősét ért támadás, és úgy határozott, hogy minden Garulian halállal lakol.

Így kezdődött a Theokrata uralkodása, kinek kegyetlen keze majdnem három évszázadon keresztül irányította az Eretnek Királyságokat, mígnem a lázadás magja ismét gyökeret nem vert Corwenth-ben, és a halál elkerülhetetlen keze lecsapott Taryn Arkorra...


Forrás: Hivatalos oldal

(Vissza)


Fordította / írta: Kwish
2004.09.24.