Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Áttekintés
Jellemzők

Játékvilág
Háttér
Ellenfelek
Attunements
Felszerelés

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék

KULT - Áttekintés


A K:HK egy izometrikus számítógépes RPG, amely kombinálja a 3D technológiákat az izometrikus játékok intuitív környezetével. A fejlesztője a szlovák 3D People Studio (ez csak logo, de ott a link a játék oldalához), kiadója a Project 3 Interactive.


A játék bizonyára vonzó lesz az RPG rajongók és a fantasy kalandok kedvelői számára, mivel jellemzői a megnyerő történet (ez a Chris Bateman elismert játékíró és fejlesztő vezette forgatókönyvíró csapatnak köszönhető) és az egyedien magával ragadó játékmenet.

A játék az Eretnek Királyságok világában játszódik, ahol Isten halott, a vallás eretnekség. A játékos egy fiatal női inkvizítor szerepét kapja, aki azon dolgozik, hogy eltörölje a vallás utolsó maradványait is. Követve az Inkvizíció parancsát, mely egy komoly fenyegetést jelentő kegytárgy megsemmisítésére irányul belekeveredsz két titkos társaság háborújába. Ezek egyike a varázslók összeesküvése, akik maguknak akarják az igazi hatalmat, illetve egy rejtőzködő kultusz, amely a Halott Isten feltámasztásának módját keresi.

Ahogy haladsz előre a játékban, egy erkölcstelen világba kerülsz s saját erkölcseidre támaszkodva kell döntened. Épp úgy mint a valós világban, a döntéseidnek meg lesz a következménye, s rajtad áll, hogy ezekkel élni akarsz-e, vagy sem. Lehetsz önzetlen hős, romlott és önző egoista, vagy egyszerűen egy nő, aki teljesíteni szeretné a feladatát - tetteid végül elvezetnek a hat lehetséges befejezés egyikéhez, attól függően, mikor döntesz úgy, hogy a hűséged csak hazugság volt. Te leszel az, aki végleg eltapossa a vallást, vagy épp te leszel a megmentője? Csak rajtad áll a döntés.

A játék jellemzője a hatalmas, felfedezésre váró világ, ami körülbelül 50 helyszínt tartalmaz, több egyedi szörnyet számlál, és több mint 50 küldetéssel találkozhattok, s ezek mindegyike befolyásolja Corwenth, vagy a szomszédos királyságok lakóinak életét, vagy a hatalmi egyensúlyt. A harcrendszer egyszerű, s lehetővé teszi az események gyors pörgését.


Jellemzők
(Röviden, részletesebben itt)
 • Több mint 50 küldetés, többféle eredménnyel, lehetővé téve, hogy kijátszd karaktered erkölcsi világnézetét.
 • Közel 50 gyönyörűen renderelt helyszín, izometrikus ábrázolásmód a felfedezés megkönnyítése érdekében.
 • Több mint 30 szörny, mindegyik saját viselkedéssel.
 • Ha egy dungeont megtisztítottál, új szörnyek jelennek meg, s elfoglalják a saját helyüket - így befolyásolja a dungeon népességét, hogy épp milyen lényeket ritkítasz.
 • A fegyvereket és páncélzatot elveheted az ellenfelektől, és sajátodként használhatod. Egyedi tárgyakat és fegyvereket is találhatsz, melyek még a legendás időkből származnak.
 • Egyedi, ún. Attunement (~hangolás) rendszer, ami lehetővé teszi, hogy dinamikusan fejleszd a karaktered - választhatod a varázslók útját, és a mágia felé hangolhatod a karaktered, vagy épp a harcos útját, s ekkor mestere lehetsz a pusztító erejű kritikus ütéseknek. Minden nap módosíthatod e ”hangolásokat”, s így új lehetőségeket fedezhetsz fel.
 • Több mint 100 hangolás, hogy szinte bármilyen módon megvalósíthasd magad.
 • Gyors menü, amely könnyű hozzáférést biztosít a fegyverekhez és tárgyakhoz.
 • Egyedi gyógyulási rendszer – nem kell magaddal cipelned több ezer gyógyító italt, inkább azzal kell foglalkozni, hogy ne maradj túl sokáig a csatatéren, mivel a gyógyítást biztosító tárgyaid soha sem adhatnak teljes egészséget, s így tényleges orvosi kezelésre lesz szükséged.
 • Taktikai harci lehetőség, mivel átléphetsz az Álomvilág mágikus valóságába - ez egy, a földi világunkkal párhuzamos dimenzió. Vagy akár arra is használhatod ezt a világot, hogy beszélj a halállal, hogyan segíthetne küldetéseid során.
 • Tetteid a hat befejezés egyikéhez vezetik karaktered a történet tetőpontján.


Forrás: Hivatalos oldalFordította / írta: Kwish
2004.09.24.


Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.07.31. - KULT - Készül a folytatás?
2005.04.27. - KULT - Patch v1.5.
2005.01.05. - KULT - Patch v1.3.
2004.11.12. - KULT - Patch v1.2.
2004.10.25. - KULT - Értékelés egy francia oldalról


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása